Today.ua

Швидко та смачно: простий рецепт лінивих вареників з сиром та соусом з гарбуза

Ліниві вареники готуються гранично просто і швидко. Їх можна заготовити та заморозити, щоб у разі непередбаченої ситуації, як, наприклад, відключення світла, нагріти воду та приготувати сніданок, обід чи вечерю для всієї родини. Найдовше готується гарбуз, який потрібно запекти в духовці, проте в іншому випадку, його можна замінити на звичайну сметану або варення.

Ліниві вареники – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Сир розминаємо виделкою, додаємо яйце, сіль та цукор, добре перемішуємо.
  2. Просіюємо борошно і додаємо до сиру, замішуємо круте тісто.
  3. З тіста формуємо тонку ковбаску, нарізаємо невеликими шматочками.
  4. Ставимо воду на вогонь, доводимо до кипіння, трохи підсолюємо і відправляємо до неї ліниві вареники. Після того, як вони спливуть, даємо їм ще поваритися 3-4 хвилини.
  5. Виловлюємо вареники шумівкою, перекладаємо у блюдо і додаємо шматочок вершкового масла.
  6. Для соусу потрібно запекти гарбуз у духовці, дати трохи охолонути, перебити в блендері, додати цукор та вершки.
  7. Подаємо теплі ліниві вареники з гарбузовим соусом. Або зі сметаною, медом чи варенням.

Готово! Смачного.

Нагадаємо, стало відомо, навіщо додавати в гречку соду при варінні. Досвідчені господарки поділилися лайфхаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ