Поряд з пасками і крашанками окрасою великоднього столу завжди була буженина. Але не всі господині рішаються приготувати цей вид м'ясної закуски. А даремно! М'ясо готується дуже просто, виходить соковитим і буквально тане в роті.
Буженина на Великдень: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- 1 кг свинячої шиї
2 склянки молока
3 зубчики часнику
Сіль і спеції за смаком
Спосіб приготування:
1. М'ясо промити, обсушити паперовими рушниками.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
2. Часник пропустити через прес, змішати зі спеціями (перець горошком, меленим мускатним горіхом, анісом, гвоздикою та ін.)
3. Натерти м'ясо отриманою ароматною сумішшю і укласти у форму для запікання.
4. Молоко налити в каструлю, поставити на невеликий вогонь. Всипати в молоко кілька бутонів гвоздики, 0,5 ч. л. кардамону. Коли на поверхні молока буде видно пар, зняти з вогню і залити гарячою рідиною м'ясо у формі.
5. Накрити м'ясо фольгою, поставити в розігріту до 250 градусів духовку на 15 хвилин. Після знизити температуру нагрівання до 180 градусів.
6. У процесі запікання необхідно кілька разів полити м'ясо молоком, зачерпуючи його ложкою з форми. Якщо рідина повністю випарується, то потрібно долити ще молока. Так у буженини утворюється красива рум'яна кірочка.
7. Через 50 хвилин після початку запікання м'яса зняти фольгу. Готувати ще півгодини.
Приємного апетиту!
Враховуючи, що Великдень 2020 збігається з періодом загальнонаціонального карантину, поїхати на природу, щоб відпочити і влаштувати святковий пікнік не вийде. Приготуйте домашній шашлик на сковорідці, це блюдо порадує вас під час вимушеної самоізоляції.