Буженина на Великдень: рецепт соковитого і дуже смачного м'яса до святкового столу

Автор: Шевченко Лилия

Поряд з пасками і крашанками окрасою великоднього столу завжди була буженина. Але не всі господині рішаються приготувати цей вид м'ясної закуски. А даремно! М'ясо готується дуже просто, виходить соковитим і буквально тане в роті.

Буженина на Великдень: рецепт соковитого і дуже смачного м'яса до святкового столу - today.ua

Буженина на Великдень: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої шиї
    2 склянки молока
    3 зубчики часнику
    Сіль і спеції за смаком

Спосіб приготування:

1. М'ясо промити, обсушити паперовими рушниками.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

2. Часник пропустити через прес, змішати зі спеціями (перець горошком, меленим мускатним горіхом, анісом, гвоздикою та ін.)

3. Натерти м'ясо отриманою ароматною сумішшю і укласти у форму для запікання.

Буженина на Великдень: рецепт соковитого і дуже смачного м'яса до святкового столу4. Молоко налити в каструлю, поставити на невеликий вогонь. Всипати в молоко кілька бутонів гвоздики, 0,5 ч. л. кардамону. Коли на поверхні молока буде видно пар, зняти з вогню і залити гарячою рідиною м'ясо у формі.

5. Накрити м'ясо фольгою, поставити в розігріту до 250 градусів духовку на 15 хвилин. Після знизити температуру нагрівання до 180 градусів.

6. У процесі запікання необхідно кілька разів полити м'ясо молоком, зачерпуючи його ложкою з форми. Якщо рідина повністю випарується, то потрібно долити ще молока. Так у буженини утворюється красива рум'яна кірочка.

7. Через 50 хвилин після початку запікання м'яса зняти фольгу. Готувати ще півгодини.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

Враховуючи, що Великдень 2020 збігається з періодом загальнонаціонального карантину, поїхати на природу, щоб відпочити і влаштувати святковий пікнік не вийде. Приготуйте домашній шашлик на сковорідці, це блюдо порадує вас під час вимушеної самоізоляції.

Головне