Today.ua

Бунти в Польщі загрожують центральній владі: Дуда передумав забороняти аборти в країні

Президент Польщі на тлі масових вуличних протестів виступив в ефірі радіостанції RMF FM. Анджей Дуда прокоментував заборону на аборти для жінок країни, а також висловив свою, вже нову, думку з приводу переривання вагітності.

Після того, як Конституційний суд Польщі виніс вердикт про заборону жінкам робити аборт, в країні спалахнули акції протесту. За кілька днів мітинги переросли в антиурядові і антирелігійні бунти. Ймовірно, керівництво держави вирішило піти компроміс в даному питанні, проте не зовсім ...

Президент Польщі заявив, що поважає права жінок на переривання вагітності, якщо для цього є медичні показання. Відзначимо, що за рішенням Конституційного суду тиждень назад заборонив проводити аборти ні за яких обставин, навіть в разі «незворотних дефектів розвитку плоду». Це рішення назвали скочуванням в Середньовіччя, і люди вийшли на вулиці. Тепер же Анджей Дуда вирішив не скасувати постанову суду, а трохи його пом'якшити. «Не може бути такого, щоб закон вимагав від жінки подібного героїзму», - заявив президент Польщі в радіоефірі.

Нагадаємо, в середині жовтня 2020 року Анджей Дуда відвідав Україну з офіційним візитом. Після повернення до Польщі президент захворів на коронавірус, ПЛР-тест показав позитивний результат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ