Сьогодні, 9 березня, виповнилось 209 років від дня народження Тараса Шевченка. Видатний поет та художник вшановував українські традиції та обожнював борщ. Стало відомо, який рецепт був найулюбленішим у Кобзаря.
Відомий кулінар та блогер Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом борщу, який дуже подобався Тарасу Шевченку. Виявляється, літератор віддав перевагу одеському борщу – з карасями.
Інгредієнти:
- 6 невеликих карасів;
- соняшникова олія;
- 1 ст. л. борошна;
- крупний буряк;
- цибулина;
- 4 картоплини;
- морква;
- 200 г капусти;
- 200 мл томатного соку;
- сіль та спеції за смаком;
- лавровий лист.
Спочатку потрібно почистити та добре промити рибу. Обсушіть її паперовим рушником і запануйте в борошні. Карасі треба посмажити на олії – до золотистої скоринки.
Потім слід почистити овочі. Цибулю наріжте кубиком, відправте на сковорідку, а моркву з буряком натріть на тертці, після чого додайте до цибулі. Влийте томатний сік і протушкуйте кілька хвилин. Додайте 150 мл води та протушкуйте ще 10 хвилин.
Картоплю потрібно нарізати невеликими кубиками, викласти в каструлю та залити двома літрами води. Посоліть та варіть 20 хвилин.
Капусту наріжте і додайте до картоплі. Коли вона провариться протягом 10 хвилин, потрібно додати засмажку, спеції, лавровий лист і залиште борщ нудитися протягом 5 хвилин.
Наприкінці приготування потрібно покласти в каструлю смажених карасів і проварити кілька хвилин під кришкою. Смачного!
Нагадаємо про три інгредієнти, які допоможуть зберегти яскраво-червоний колір борщу.