Тонкі, ароматні та смачні млинці – один із сніданків, які не набридають. Їх можна приготувати солодкими та солоними. Спробуйте порадувати себе та близьких млинцями "Павутинка" – з апетитним шоколадним візерунком. Вони чудово поєднуються з кавою, какао та чаєм.
Такі млинці можуть стати як повсякденною, так і святковою стравою. Вони будуть відмінною основою для святкового торта – з різноманітними начинками.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 6 яєць;
- 600 мл молока;
- 250 мл гарячої води;
- 250 г пшеничного борошна;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 30 г вершкового масла;
- 40 мл рафінованої олії;
- 35 г какао.
Млинці "Павутинка" готуються максимально просто. Спочатку потрібно збити яйця з цукром, додати сіль, а потім гарячу воду та молоко. Додайте просіяне борошно, розпушувач і знову перемішайте. У готове тісто влийте олію і розмішайте. Важливо, щоб у тесті не було грудочок.
Потім потрібно розтопити вершкове масло. Його вводять у тісто в останню чергу. Частину тіста потрібно вилити в окрему ємність та додати туди какао.
Для млинців ідеально підійде сковорода з антипригарним покриттям. Розігрійте її, вилийте ложкою шоколадне тісто у формі візерунка - павутинки, трохи просмажте, а потім вилийте порцію звичайного тіста.
Млинці смажаться до золотистої скоринки з обох боків. Подавайте їх зі сметаною, вершками, варенням або свіжими фруктами та ягодами. Смачного!
Нагадаємо, який секретний інгредієнт допоможе приготувати максимально тонкі та ніжні млинці.