Млинці складно зіпсувати, вони готуються із найдоступніших інгредієнтів за простим рецептом. Але у багатьох господинь вироби виходять дуже щільними. Не всі знають, як зробити так, щоб млинці були тонкими та ніжними, як мереживо. Секрет – в особливому інгредієнті, який потрібно додати у тісто.
Щоб зробити млинці як у ресторані, молоко не повинно бути надто холодним – його потрібно трохи підігріти. Яйця потрібно обирати тільки свіжі, а борошно – обов'язково просіяне. У тісто обов'язково потрібно додати окріп.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 200 г борошна;
- 350 мл молока;
- 2 яйця;
- 200 мл окропу;
- 0,5 ч. л. солі;
- 50 г цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- 25 мл олії.
Яйця потрібно збити з цукром, додати щіпку солі і перемішати віночком. Молоко вливайте потрошки, продовжуючи змішувати компоненти. Поступово вводьте просіяне борошно, щоб у тісті не утворилися грудочки.
Коли тісто набуде однорідної консистенції, влийте в нього окріп, швидко змішуючи його з рештою інгредієнтів. В кінці потрібно влити олію і знову перемішати. У результаті тісто має вийти досить рідким. Не варто перейматися тим, що це помилка, саме так і має бути, тому додавати більше борошна не потрібно.
Залишіть тісто на 20-30 хвилин, щоб воно відпочило. Потім можна приступати до смаження млинців. Краще використовувати сковороду з антипригарним покриттям, яку потрібно змастити олією.
Розподіляйте тісто рівномірно по поверхні сковороди, після чого переверніть млинець на інший бік. Вироби виходять золотистими та тоненькими. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати млинці по-грецьки.