Якщо ви не хочете мучитися з дріжджовим тістом, але хочете приготувати святковий десерт, то рецепт великодніх капкейків – саме те, що потрібно. Це проста у приготуванні страва, яка виходить дуже смачною.
Капкейки на Великдень - рецепт
Продукти повинні бути кімнатної температури, тому за пару годин вершкове масло і яйця потрібно дістати з холодильника.
Інгредієнти:
для тіста:
- 150 г пшеничного борошна
- 100 г мигдалю
- 150 г коричневого цукру
- 220 г вершкового масла
- 3 яйця
- яблуко
- груша
- 100 г ізюму
- 0,5 ч. л. соди
- 1 ч. л. кориці
- 1 ст. л. цедри лимона
для глазурі:
- 200 г цукрової пудри
- 6 ст. л. лимонного соку
для крему:
- 2 ст. л. цукрової пудри
- 200 г сиру
- 2 ст. л. сметани
Спосіб приготування:
- Збиваємо тепле масло із цукром.
- Продовжуючи збивати, вбиваємо яйця. Щоб яйця не розшаровувалися, можна додати ложку борошна.
- Мигдаль подрібнюємо в крихту і додаємо в олію.
- Борошно просіюємо і змішуємо з содою і корицею і добре перемішуємо з масляно-яєчною сумішшю.
- Яблука та груші дрібно нарізаємо і відправляємо в тісто.
- Запарюємо родзинки на 10 хвилин у окропі. Зливаємо, додаємо ложку борошна, перемішуємо та вмішуємо в тісто.
- По формах для кексів викладаємо тісто.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин.
- Поки готуються кекси, цукрову пудру перебиваємо із лимонним соком до утворення білої глазурі.
- Окремо міксером перебиваємо сметану, сир та пудру.
- На готові кекси спочатку наносимо глазур, зверху крем і прикрашаємо різнокольоровим посипанням.
Готово. Смачного.
Нагадаємо, для недосвідчених кулінарів ми пропонували приготувати найпростіший рецепт паски на Великдень, який завжди виходить пишним та ніжним.