Легкі, поживні та дуже смачні. Саме так можна описати ці сирні кульки. Ми не будемо готувати їх на сковороді та використовувати олію, а тому сирники вийдуть не жирними та корисними. Цей чудовий білковий сніданок готується дуже швидко і просто – перемішати інгредієнти, скачати кульки та запекти в духовці.
Сирники у духовці – рецепт
Найкраще для приготування сирників брати м'який сир у брикетах. Якщо використовуєте домашній або дрібнозернистий, його потрібно перетерти через сито, щоб страва вийшла ніжною і повітряною.
Складові:
- 250 г сиру
- Яйце
- 130 г рисового борошна
- 0,5 ч. л. розпушувача
- 40 г цукру
- Дрібка солі
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
- У мисці сир розминаємо вилкою, додаємо яйце, цукор та сіль. Усе перемішуємо до однорідної маси.
- Додаємо трохи борошна та розпушувач – добре перемішуємо.
- Висипаємо борошно, що залишилося, і замішуємо дуже м'яке тісто. Можна виделкою, але краще руками. Тісто має вийти м'яким та пружним, але не липнути до рук і не розпадатися.
- Деко застилаємо пергаментним папером. З тіста відриваємо по шматочку і скачуємо невеликі кружечки, має вийти приблизно 16 штук.
- Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин. Враховуючи, що в рецепті немає олії, але є рисове борошно, сирники так і залишаться світлого кольору.
- Для солодкості посипаємо сирники зверху цукровою пудрою, подаємо зі сметаною чи варенням.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати кавово-шоколадні кекси в чашці - рецепт смачного десерту в мікрохвильовій печі за 15 хвилин.