Вже давно всім відомо, що магазинний майонез не несе ніякої користі організму. А його постійне вживання шкодить не лише фігурі, а й призводить до численних захворювань. А все через домішки і шкідливі речовини, що містяться в продукті. Але є чудова альтернатива – корисні заправки до салатів, які можна приготувати самостійно вдома.
Дві корисні заправки до салатів не гірші за майонез
Натуральний майонез на йогурті
Змішавши натуральний або грецький йогурт із гірчицею, у вас вийде чудова заправка до салату, а також маринад до овочів чи м'яса.
У йогурт можна додати томатну пасту. Щоб заправка не вийшла прісна, додайте сіль на смак. А ось соєвий соус вже сам по собі солоний і змішавши його з йогуртом, більше нічого додавати не потрібно.
2 ст. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. гірчиці, ложку сухого або свіжого дрібно нарізаного часнику та 100 г йогурту – і відмінна заправка або маринад готовий.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Натуральний майонез на сметані
Вибирайте для заправок сметану жирнішу. До неї додайте гостру або діжонську гірчицю, а також будь-яку улюблену дрібно нарізану зелень. Зваріть два яйця, відокремте жовтки. Вмішайте їх у сметану (100 г), посоліть і поперчіть до смаку, і додайте 1 ст. л. оливкової олії.
Пропонуємо вам спробувати запечені яйця з цукіні – рецепт смачної та корисної страви, яка може замінити омлет.