Today.ua

Білоруська опозиція відступає: від Лукашенка більше не вимагають негайної відставки

Головну вимогу, прописану в ультиматумі Олександру Лукашенко від об'єднаної опозиції, несподівано вирішили змінити. Штаб Світлани Тихановської більше не наполягає на негайній відставці президента. Що вплинуло на рішення лідерів білоруської опозиції?

Як відомо, ультиматум Тихановської повинен був бути виконаним до 25 жовтня 2020 р. Головним пунктом у ньому була негайна відставка Олександра Лукашенка. Однак, в штабі об'єднаної опозиції, лідером якого є Світлана Тихановська, вирішили внести в свій же ультиматум деякі корективи.

Як розповів політичний консультант Тихановської Олександр Добровольський, на сьогоднішній день ультиматум вже встиг принести позитивні результати. З місць позбавлення волі під домашній арешт були відпущені деякі політв'язні. З цієї причини, штаб опозиції більше не наполягає на відставці Лукашенка, оскільки Олександр Григорович публічно пообіцяв, що балотуватися на новий президентський термін не буде.

Політичний консультант Світлани Тихановської підкреслив, що для опозиції важливо, щоб передача влади була здійснена мирним шляхом, після проведених чесних виборів. Олександр Лукашенко дискредитований, по суті, у нього немає шансів затриматися при владі довше, ніж на один президентський термін. Після його мирного відходу до влади прийдуть нові політики, впевнений Добровольський.

Нагадаємо, 13 жовтня 2020 р Світлана Тихановська офіційно озвучила ультиматум Олександру Лукашенко і дала на його реалізацію 13 днів. Які вимоги були прописані в списку об'єднаної опозиції Білорусі?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ