Баклажани під сирним соусом виходять соковитими та ситними. Вітамінну страву можна приготувати як на обід чи вечерю, так і на святковий стіл. Такі овочі не тільки неймовірно смачні, а й дуже гарні.
Рецептом поділилася кулінарка Ольга Черкевич. Вона уточнила, що баклажани не треба солити. Вся фішка – у сирному соусі, який має вийти пікантним. Якщо заправка буде швидко рум'янитися в духовці, форму потрібно накрити фольгою. Можна використовувати її одразу, а за кілька хвилин до готовності зняти.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 2 баклажани;
- 2 солодкі перці;
- 2 помідори;
- 2 картоплини;
- цибулина;
- 2 ст. л. майонезу;
- 200 г сметани;
- 100 г твердого сиру;
- сіль та перець за смаком;
- олія.
Наріжте картоплю, цибулю та помідори тонкими кільцями, а перець – на смужки. Бажано використовувати різнокольоровий, щоб страва вийшла барвистішою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Розріжте баклажани на частини, не доходячи до кінця. Викладіть їх у формі "віяла" на форму, яку заздалегідь потрібно застелити змащеним маслом пекарським папером.
Розкладіть на баклажани картоплю, цибулю, помідори та перець. Овочі, які не помістилися на баклажани, розкладіть зверху.
Тепер потрібно зробити заправку. Змішайте майонез, сметану та тертий сир, добре посоліть і поперчіть. Залийте підготовлені овочі соусом.
Запікайте баклажани близько години за температури 180 градусів. Частування більш вдале у гарячому вигляді. При подачі посипте страву зеленню. Смачного!
Зараз сезон закуток і баклажани відносно недорогі. Нагадаємо, як зробити смачну баклажанну ікру на зиму – овочева закуска готується без стерилізації.