Ароматна шарлотка - рецепт швидкого яблучного пирога на будь-який випадок життя

Автор: Анастасия Березовская

Шарлотка – один із найулюбленіших десертів українців. Справа в тому, що пиріг з яблуками простий у приготуванні, до його складу входять елементарні продукти, а результат виходить таким, що пальчики оближеш. Досвідчені шеф-кухарі поділилися новим рецептом класичного яблучного частування.

Ароматна шарлотка - рецепт швидкого яблучного пирога на будь-який випадок життя - today.ua

Шарлотка - рецепт

Інгредієнти:

  • 4 яблука
  • 5 яєць
  • 0, 5 склянки цукру
  • 3/4 склянки борошна
  • 1/4 ч. л. кориці
  • 1,4 л ванільного цукру
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • дрібка солі

Ароматна шарлотка - рецепт швидкого яблучного пирога на будь-який випадок життя

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Вимити яблука, обсушити, видалити серединку і нарізати часточками або кубиками, побризкати лимоном, щоб вони не потемніли.
  2. Білки відокремити від жовтків, додати сіль та збити.
  3. Жовтки змішати з цукром і збити до однорідної пишної маси.
  4. Акуратно поєднати жовтки з білками.
  5. Просіяти борошно, змішати з корицею та ванільним цукром і поступово ввести до яєчної суміші.
  6. Вимішати тісто - воно має бути по консистенції як густа сметана.
  7. Форму для запікання змастити вершковим маслом, а на дно викласти яблука, присипати цукром зверху і залити тістом.
  8. Випікати у розігрітій до 180 градусах духовці протягом 40 хвилин. Готовність пирога можна перевірити сірником або дерев'яною паличкою - вона має залишитися сухою.

Готово! Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку без яєць. Досвідчені господині розповіли, чим замінити дорогий продукт у популярному яблучному пирозі.

Головне