Немає нічого кращого за приготовлену аджику власними руками, адже магазинні закрутки містять величезну кількість шкідливих речовин, які продовжують термін придатності продукту.
Пропонуємо спробувати приготувати пікантну аджику на зиму, в якій не використовується оцет та цукор, що робить її в рази кориснішою.
Аджика без цукру та оцту - рецепт
Помідори для рецепту потрібні соковиті та м'ясисті.
Інгредієнти:
- 500 г помідорів
- 300 г болгарського перцю
- 2 гострі стручкові перці
- голівка часнику
- 1 ч. л. солі без гірки
- ЗСУ здійснили наймасштабнішу за три роки атаку безпілотників на Москву: у Росії погрожують відповісти "Орєшніком"
- Гетманцев вважає невтішними висновки щодо програми "Національний кешбек"
- Танки Abrams із Австралії прибудуть в Україну вчасно, - міністр Марлз
- В Україні підвищать зарплати чиновників: Верховна Рада ухвалила закон
Спосіб приготування:
- Помідори та болгарський перець вимити, видалити плодоніжки, білі попки та нарізати крупно.
- Гострий перець вимити, видалити прожилки та насіння. Краще це робити в рукавичках, щоб не обпалити руки або не занести гострий сік в очі.
- До чаші блендера додати овочі, очищений часник, перебити до однорідної консистенції.
- Перелити сік у каструлю, додати сіль, довести до кипіння, проварити 15 хвилин, щоб маса загуснула.
- Розлити гарячу аджику по стерилізованих банках, закатати кришками, перевернути догори дном, укутати і тримати до повного охолодження. Після цього банки можна зберігати у темному та прохолодному місці.
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, що зробити з огірками перед закаткою, щоби вони не скривилися в розсолі.