Today.ua

Прокидайтеся на здоров'я! Як матрац впливає на якість сну

Досить порівняти властивості класичного ватного матрацу і сучасного ортопедичного, щоб зрозуміти: для самопочуття важливо не СКІЛЬКИ, а ЯК ми спимо.

Використовуємо для порівняння фото з сайту інтернет-магазину МебельОк і порівнюємо будь-який побачений там матрац https://www.mebelok.com/uk-ua/ortopedichni-matraci/ з атрибутикою ліжка, на якому ми спимо. Візуальних відмінностей практично немає, хіба що - розмір, дизайн чохла і ступінь новизни.

Але секрет криється всередині! Як вибрати ідеальний амортизуючий “плацдарм”, аби завжди прокидатися з відчуттям повноти сил? Чи є сенс продовжувати спати на практично новому "ватнику", чи варто купити "ортопед" з начинкою з койри, поліуретану та бавовни?

Кращий матрац - ортопедичний!

Чиста постіль, піжама з натуральної тканини, добре провітрена кімната - а сон не йде. У чому ж проблема? Дискомфорт в м'язах, набряклість м'яких тканин, болі у хребті і, як результат, - безсоння, хронічна невиспаність. У понад ніж 90% випадків винен (в буквальному сенсі) матрац. Ціна здорового сну безпосередньо залежить від фізичних властивостей м'якої частини ліжка.


Тривале використання обвислого, занадто жорсткого або надмірно м'якого матрацу, виготовленого з акумулюючих пил матеріалів, призводить не лише до систематичних порушень природних фізіологічних процесів. В результаті регулярних самокатувань, розвивається цілий спектр захворювань опорно-рухової, нервової, дихальної та серцево-судинної систем.

З іншого боку, оптимальної конструкції ортопедичний матрац (а їх асортимент досить значний) створює регулярний профілактичний вплив як на тіло, так і організм у цілому. Висновоквибір матрацу повинен грунтуватися на інстинктивному бажанні людини бути здоровою.

Що стосується повноцінного фізичного розвитку дитини, педіатри єдині в думці про використання суто ортопедичних моделей: спочатку - безпружинних, але посиленої жорсткості, а з часом і з відчутним амортизирующим ефектом, який створює, наприклад, інноваційна піна меморі.

Без радикуліту, остеохондрозу і пилових кліщів...

Каталог сучасних "ортопедів" рясніє моделями з незвичайними, здавалося б, властивостями. Вчитуємось у характеристики хорошого матрацу з анатомічним ефектом - і приходимо в захват:


А щодо ціни? Поспішаємо порадувати раціоналістів, які звикли купувати хороші фірмові товари недорого. Вартість, в тому числі, мультизонального "ортопеда" посильна для більшості клієнтів, тим більш, що покупка - разова: матрац прослужить, в середньому, 10-12 років, абсолютно не втрачаючи своїх ортопедичних і анатомічних якостей.

З іншого боку, розпродаж (а такі акції - не рідкість для магазину Mebelok) дозволяє заощадити додаткову суму на різниці по знижці. Хороша мотивація для того, щоб залишатися не лише здоровим, але й при грошах. Правда?

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ