Today.ua

Росія проти українських моряків: адвокат розповів про нові злочини

Російський адвокат Микола Полозов повідомив, що до українських військовополоненим морякам, які були захоплені Росією в Керченській протоці, до сих пір не пускають членів їх сімей.

"Родичів ще не пустили. Немає дозволу слідчих ні на телефонні розмови, ні на зустрічі. За два місяці єдиним шансом побачити їх був суд, і то - їх пустили на 5 хвилин. Вони змогли здалеку подивитися", - стверджує глава групи захисту Полозов.

Адвокат також наголосив, що російська сторона не надала жодного документа про надання морякам медичної допомоги.

Полозов повідомив, що постраждалих моряків намагаються перевести з лікарняної частини СІЗО "Матроська тиша" в СІЗО "Лефортово", де лікарні немає.

"... Це означає, що вони будуть позбавлені права на отримання медичної допомоги. Але це вже злочин проти людяності", - констатував адвокат.

Найближчим часом юристи збираються оскаржити бездіяльність російської влади.

Раніше адвокати українських моряків оскаржили рішення Лефортовського районного суду міста Москви про продовження термінів тримання під вартою відносно всіх 24 військовополонених.

Нагадаємо, згідно з рішенням Лефортовського районного суду Москви, всі, крім поранених моряків, залишаться в СІЗО до 24 квітня. Олег Мельничук, Андрій Артеменко, Андрій Ейдер і Василь Сорока – до 26 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ