Today.ua

Росія на Великдень планує відправляти в Україну співробітників ФСБ під виглядом паломників, - розвідка

У прес-центрі Служби зовнішньої розвідки України повідомили, що під час Вербного тижня і святкування Великодня, якик припадає на 28 квітня, Росія планує відправляти в Україну співробітників ФСБ під виглядом паломників.

«Російська Федерація буде використати релігійний фактор для дестабілізації ситуації в Україні, зокрема, здійснювати під час святкування Вербного тижня (21 - 28 квітня) провокацій, пов'язаних з невизнанням Росією підсумків президентських виборів у нашій країні», — повідомляють у Службі зовнішньої розвідки України.

За даними розвідки, що під виглядом паломників, які їдуть до київських святинь, в Україну відправлять співробітників російських спецслужб, які підготовлені до вуличних акцій непокори «православної спрямованості».

У Службі зовнішньої розвідки також попередили про те, що 31 березня, в день виборів президента України, Російська Федерація планує провести кібератаки на сервери Центральної виборчої комісії та окружних виборчих комісій України.

«РФ планує провести безпрецедентні кібератаки на сервер ЦВК та окружних виборчих комісій України в день президентських виборів (31 березня 2019-го) з метою поставити під сумнів легітимність виборчого процесу», — повідомили в прес-центрі Служби зовнішньої розвідки України.

За даними розвідслужби, передбачається зараження «вірусом-закладкою», здатним спотворювати статистичні дані серверів і комп'ютерів виборчих округів та дільниць. Активація цієї програми в день виборів президента атакою вірусів інших типів спрямована на перешкоджання передачі даних до ЦВК і централізованого підрахунку голосів в режимі онлайн.

«Для планованих атак будуть використовуватися програми-шкідники, розроблені російськими спецслужбами для гібридної війни», — йдеться в повідомленні розвідслужби.

Нагадаємо, ЦВК відмовила в реєстрації 24 офіційним спостерігачам від ОБСЄ, які мають громадянство Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ