Today.ua

Рецепт смачного плову нашвидкуруч: здивуйте близьких вишуканим обідом

Плов - це східна страва, яку кожна господиня готує по-своєму, додаючи свої секретні інгредієнти. Ми пропонуємо вам рецепт смачного і ароматного плову, який ви зможете приготувати як на обід, так і на вечерю, і порадувати близьких на карантині справжнім делікатесом.

Рецепт смачного східного плову

Інгредієнти:

Для початку необхідно ретельно вимити м'ясо, обсушити його і нарізати на шматочки.

Цибулю наріжте півкільцями, а моркву - соломкою.

Розігрійте сковороду, в якій будете готувати плов, і налийте в неї рослинну олію. Починайте смажити цибулю протягом 5-7 хвилин.

Потім викладіть в сковороду м'ясо і смажте його 10 хвилин, щоб м'ясо покрилося скоринкою. Додайте моркву і обсмажуйте все разом.

Долийте в сковороду трохи окропу, щоб вода покривала овочі. Посоліть, додайте спеції і тушкуйте м'ясо з овочами на вогні хвилин 20.

Покладіть в сковороду рис, не перемішуючи з іншими інгредієнтами. В серединку помістіть головку часнику. Долийте ще води так, щоб вона покривала рис вище на 2 см.

Варіть плов на великому вогні без кришки, поки вся рідина не випарується. Потім зменшіть вогонь і протушкувати ще хвилин 15.

Страва готова! Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ароматний хачапурі по-аджарськи, від якого ви не наберете зайву вагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ