Плов - це східна страва, яку кожна господиня готує по-своєму, додаючи свої секретні інгредієнти. Ми пропонуємо вам рецепт смачного і ароматного плову, який ви зможете приготувати як на обід, так і на вечерю, і порадувати близьких на карантині справжнім делікатесом.
Рецепт смачного східного плову
Інгредієнти:
- Свинина або курка – 500 г;
- Морква – 2 штуки;
- Цибуля ріпчаста – 2 штуки;
- Рис – 2 склянки
- Рослинна олія – 50 мл;
- Сіль – за смаком;
- Спеції для плову – за смаком;
- Часник - за смаком.
Для початку необхідно ретельно вимити м'ясо, обсушити його і нарізати на шматочки.
Цибулю наріжте півкільцями, а моркву - соломкою.
Розігрійте сковороду, в якій будете готувати плов, і налийте в неї рослинну олію. Починайте смажити цибулю протягом 5-7 хвилин.
Потім викладіть в сковороду м'ясо і смажте його 10 хвилин, щоб м'ясо покрилося скоринкою. Додайте моркву і обсмажуйте все разом.
Долийте в сковороду трохи окропу, щоб вода покривала овочі. Посоліть, додайте спеції і тушкуйте м'ясо з овочами на вогні хвилин 20.
Покладіть в сковороду рис, не перемішуючи з іншими інгредієнтами. В серединку помістіть головку часнику. Долийте ще води так, щоб вона покривала рис вище на 2 см.
Варіть плов на великому вогні без кришки, поки вся рідина не випарується. Потім зменшіть вогонь і протушкувати ще хвилин 15.
Страва готова! Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ароматний хачапурі по-аджарськи, від якого ви не наберете зайву вагу.