Квітень у всіх нас асоціюється з теплою погодою і першими шашликами. У цьому році через карантин українців позбавили можливості вибратися на природу і насолодитися усіма перевагами весни. Однак, це не привід сумувати. Давайте приготуємо шашлик вдома на сковорідці. Такого аромату, як з багаття, у м'яса зі сковорідки не буде, але створити атмосферу пікніка ви при бажанні зможете і на балконі.
Рецепт шашлику на сковорідці
Інгредієнти:
- Свинина - 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 3 шт
- Олія соняшникова - 30 мл
- Оцет - 2 ст. л.
- Приправа для шашлику - за смаком
- Сіль - за смаком
Ретельно помийте м'ясо, наріжте шматочками свинину і замаринуйте. Для маринаду приготуйте нарізану великими кільцями цибулю, приправи для шашлику, сіль, перець і оцет. Перемішайте все гарненько з м'ясом.
Накрийте миску з шашликом харчовою плівкою і поставте в холодильник. М'ясо повинно маринуватися мінімум годину.
Розігрійте сковороду, налийте олію, викладіть шматочки м'яса і прожарюйте його, добре помішуючи.
Коли шматочки шашлику добре підрум'яняться, додайте до них цибулю з маринаду і смажте м'ясо до готовності. В тарілці прикрасьте м'ясо зеленню. Подавайте з овочами або будь-яким гарніром.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як можна приготувати смачний шашлик вдома в духовці.