Якщо зовсім нещодавно люди раділи, що в сучасних супермаркетах можна купити практично все - від сирих продуктів та напівфабрикатів до вже готової їжі, соусів і т.д., то сьогодні господині все частіше стараються готувати все самостійно "з нуля", щоб раціон харчування був максимально здоровим і натуральним. Особливим "трендом" сьогодні є домашній майонез, адже магазинна варіація цього соусу часто містить багато "хімії".
Ми пропонуємо взяти на озброєння один з найпростіших рецептів приготування домашнього майонезу. Такий соус виходить дуже смачним і містить менше калорій та шкідливих речовин, ніж магазинний.
Для початку потрібно знайти свіжу сметану та перекласти її в зручний посуд. Потім візьміть декілька яєць і поставьте на вогонь. Яйца треба зварити "вкруту" - варіть близько 15 хвилин.
Далі треба відокремити жовтки від білків і натерти їх в тарілку зі сметаною. Ретельно перемішайте.
Щоб надати майонезу знайомий смак, можна також додати оливкову олію, гірчичний порошок, сіль і спеції за смаком. За допомогою лимонного соку можна зробити соус трошки кислуватим, якщо є необхідність.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати млинці на Масляну.