Редис - це дуже корисний сезонний овоч, який навесні традиційно додають у свіжі салати в поєднанні з огірками, помідорами, цибулею і т.д. Однак деяким цей овоч протипоказаний.
Перш за все слід розповісти про користь редису. Він запобігає утворенню каменів, допомагає у схудненні і взагалі має загальнозміцнювальну дію, однак є люди, яким його вживати категорично протипоказано.
Справа в тому, що редис містить гострі речовини, тому його не слід вживати пацієнтам з панкреатитами, холециститами, гепатитами, запаленнями шлунка і кишечника.
Навіть здоровим людям дієтологи радять "чистому вигляді" редис не вживати, тому що гострі речовини, які є в його складі, можуть викликати спазм шлунку або кишечника.
Редиску краще додавати у салати, заправляючи їх рослинною олією.
Також медики радять не їсти редис тим людям, у яких є такі захворювання:
- гастрит з підвищеною секрецією шлункового соку;
- виразкова хвороба шлунка;
- виразкова хвороба дванадцятипалої кишки;
- ентероколіти;
- проблеми з печінкою і нирками.
Нагадаємо, раніше ми розповіли про найкорисніший овоч від раку і хвороб серця.