Today.ua

Пюре не буде прісним та водянистим: три секрети приготування ідеального гарніру з картоплі

Картопляне пюре - один із найпростіших гарнірів, проте у багатьох страва не виходить смачною. Причин невдач може бути кілька. Адже якщо вам трапилася несмачна картопля, то це одне, але якщо ви неправильно зварили овоч і у результаті пюре вийшло рідким і несмачним, тоді необхідно скористатися секретними лайфхаками.

Знаючи деякі нюанси приготування картопляного пюре, ви більше ніколи не помилитеся з гарніром, і він стане вашою коронною стравою.

Не подрібнюйте картоплю

Багато господинь звикли нарізати картоплю дрібно перед відварюванням, якщо йдеться про пюре. А виявляється, цього робити не потрібно. Беріть для картопляного пюре бульби середнього розміру та варіть їх цілими, а потім просто подрібніть товкачкою. Так пюре буде набагато смачнішим і не вийде рідким.

Додавайте менше води

Не наливайте повну каструлю води, коли варите картоплю на пюре. Вода має ледве покривати картоплю. Краще налити на 1-2 см менше води, ніж перелити. Адже тоді весь смак овочів залишиться у воді, яку ми все одно потім виллємо. А нам потрібно, щоб картопля зберегла свій смак.

Використовуйте прянощі

Картопляне пюре вийде набагато смачніше, якщо додати під час варіння не лише сіль, а й лавровий лист, одну почищену цибулину, кілька зубчиків часнику або гілочку кропу. Додавайте ті прянощі, які вам до смаку. Адже картопля – це основа, з якою можна експериментувати.

Раніше повідомлялося про секрети приготування смачних картопляних зраз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ