Розвалюються зрази: 4 секрети приготування страви із картоплі

Автор: Анастасия Березовская

Здавалося б, що може бути простіше, ніж зробити коржики із пюре. Проте в одних вони прилипають до сковороди, в інших тріскають, а в когось не тримають форму. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, у чому може бути проблема.

Розвалюються зрази: 4 секрети приготування страви із картоплі - today.ua

Чому розвалюються зрази?

За словами кулінарів, найпоширеніша помилка, чому розвалюються зрази – неправильно обраний сорт картоплі. Для пюре найкраще підійде досить борошнистий сорт, що добре розварюється. Наприклад, "синьоокка" - бульби мають фіолетові або рожеві "вічки". Відбирати треба картоплини меншого розміру з шорсткою або тріснутою шкіркою.

Друга причина - надто рідке пюре. У картоплю слід додати певну кількість молока чи води, але щоб вона зберігала текстуру.

Занадто сухе пюре – протилежна причина, через що зрази можуть потріскатися. Підлийте трохи молока, додайте вершкове масло або сире яйце.

Популярні зараз

Пенсії порахують за єдиною формулою: хто отримуватиме майже 10 000 грн на місяць

Мінімальну зарплату українським суддям з ВРП підвищили до 236 тысяч гривен

Чим підживити півонії навесні: один аптечний засіб допоможе виростити пишні квіти

ГУР атакувало завод з виробництва стратегічних бомбардувальників Ту-22М у Казані

Щоб зрази вийшли ідеальними, картоплю на пюре потрібно варити у мундирі. Потім очистити та зробити пюре.

Картопляні зрази з грибами - рецепт

Складові:

  • 600 г картоплі
  • 120 г грибів
  • 120 г цибулі
  • 3 зубчика часнику
  • 1-2 гілочки петрушки
  • яйце
  • 150 г панірувальних сухарів
  • рослинна олія
  • сіль за смаком

Розвалюються зрази: 4 секрети приготування страви із картоплі

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Зварити пюре.
  2. Цибулю та часник дрібно нарізати.
  3. Нарізати на середні шматочки гриби.
  4. На добре розігрітій з вершковим маслом сковороді підсмажити гриби, цибулю та часник. Посолити на смак і під кінець додати дрібно нарізану зелень.
  5. Пюре остудити і поділити на 8 рівних частин, скачати в кульки.
  6. У мисці збити яйце. В іншу насипати панірувальні сухарі.
  7. Долонею роздавити картопляну кульку, всередину покласти чайну ложку начинки і загорнути. Якщо картопля липне до рук, змочіть їх водою.
  8. Кульки з начинкою змочити в яйці, а потім обваляти в сухарях.
  9. На добре розігрітій сковороді з олією підсмажуємо зрази до вершкового відтінку. Зменшуємо вогонь і готуємо 2-3 хвилини до рум'яної скоринки з обох боків.
  10. Подавати можна зі сметаною.

Готово. Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати сирну запіканку з твердим сиром на сковороді: рецепт легкого та корисного сніданку нашвидкуруч.