Пиріг з капусти - дуже популярна страва, яку, мабуть, бодай раз готувала кожна господиня. Ми пропонуємо урізноманітнити рецепт класичного пирога з капусти, додавши у нього ще сардини та яйце.
Для приготування тіста вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 500 мілілітрів теплої води;
- 800 грамів борошна;
- 10 грамів дріжджів;
- 50 грамів цукру;
- 5 грамів солі;
- 60 мілілітрів соняшникової олії.
Для начинки:
- 2 банки консервованої сардини;
- 300-400 грамів свіжої білокачанної капусти;
- 2 курячих яйця;
- сіль;
- 70 грамів вершкового масла.
Спочатку у теплій воді треба розчинити сіль, дріжджі та цукор. Вилийте туди олію і потрохи додавайте борошно. Залиште тісто "відпочити" на півгодини.
Для приготування начинки тонко нашинкуйте капусту і обсмажуйте її до м'якості на сковороді. Потім треба збити яйця та додати їх у капусту. Вимкніть вогонь, додайте розім'яту виделкою сардину.
З тіста розкачайте 2 пласта. Один пласт викладіть у форму, попередньо змастивши її маслом.
Начинку перекладіть на тісто, посоліть. Кубики вершкового масла також розкладіть поверх начинки та накрийте пиріг другим пластом тіста. В центрі зробіть отвір, щоб виходила пара.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 40 хвилин. Дістаньте пиріг та змастіть його маслом. Залиште на 10 хвилин, після чого можна подавати страву до столу.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт пиріжків з капустою без дріжджів.