Today.ua

ПриватБанк не повернуть Коломойському: радник Зеленського назвала причину

ПриватБанк вже неможливо повернути Ігорю Коломойському, навіть якщо суд прийме рішення про незаконну націоналізацію. Таку заяву зробила радник новообраного президента з питань банківської діяльності Вікторія Страхова, яка раніше працювала корпоративним секретарем ПриватБанку.

Найкращим варіантом у цій ситуації експерт вважає "домовитися" з екс-власником і списати кредити пов'язаних з ним компаній на суму як мінімум $2 млрд.

"Я б йшла за іншим сценарієм. Мирова угода, консенсус. ПриватБанк залишається державним, Ігор Валерійович отримує $2 млрд, але вони йому фактично не йдуть, а зараховуються в рахунок погашення кредитів пов'язаних компаній", – запропонувала Страхова.

Експерт переконана, навіть якщо Коломойський виграє всі суди і банк повернеться у його власність, після цього держава відкличе близько 140 млрд грн, які вклала в банк в рамках докапіталізації. Одразу після цього НБУ отримає можливість ліквідувати ПриватБанк через недостатність капіталу.

Для Ігоря Коломойського, вважає Страхова, повернути собі банк і докапіталізувати його буде дуже дорого. Тому, як заявила експерт, "фарш повернути назад не вийде".

Нагадуємо, Національний банк України (НБУ) готовий повторно націоналізувати ПриватБанк за однєї умови.

Today.ua повідомляв, що НБУ програв апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду, який скасував інспекційну перевірку ПриватБанку в 2016 році напередодні його націоналізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ