Today.ua

Потужний і швидкий: українські військові отримали новий БТР “Буцифал“

ДП "Харківське конструкторське бюро машинобудування" розробило для українських військовослужбовців операції Об'єднаних сил, новий БТР-4Е "Буцефал". Виробництво оборонного автомобіля взяли на себе працівники Харківського заводу імені В. А. Малишева. Офіційне вручення бойового автомобіля, обладнаного потужною 30-мм гарматою, відбулося сьогодні. Про це повідомили на сторінці прес-служби ООС у Facebook.

Зазначається, що новий повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер призначений для перевезення бійців механізованих підрозділів та вогневої підтримки в бою.

Крім того, БТР-4Е обладнаний двома водометними рушіями і насосами для відкачки води, тому здатний вплав форсувати водні перешкоди. Він також спроможний протидіяти навіть важкій броньованій техніці, яка є на озброєнні у російських військових.

Громадяни України в соціальних мережах висловлюють підтримку нашим військовослужбовцям і сподіваються, що нове озброєння допоможе їм відчувати себе більш впевненими в собі і захищеними.

Відомо, що Міністерство оборони України наразі контролює будівництво нових 15 сховищ для військових боєприпасів. На це було виділено близько 500 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що російські прикордонники змінили тактику дій в акваторії Азовського моря.

Також Today UA повідомляв, що в мережі з'явилося відео, на якому українські військовослужбовці обстрілюють позиції ворога «Кікімора» на Світлодарській дузі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ