Today.ua

Послаблення карантину: Комаровський розповів, як правильно поновити роботу в офісі

Євген Комаровський, відомий український лікар-педіатр, останнім часом активно висвітлює тему коронавірусу і карантину, введеного на тлі розповсюдження хвороби. Так, Комаровський розповів, як налагодити роботу в офісі після ослаблення карантину, яке розпочалося в Україні зі вчорашнього дня, 11 травня.

"У мене працюють або ті, які можуть дійти до офісу пішки, або ті, які можуть доїхати до офісу на власному транспорті, не контактуючи по дорозі ні з ким. Всі інші співробітники працюють з дому", - повідомив Комаровський і закликав керівників компаній робити за можливості так само.

Лікар порадив оцінити реальні ризики перед прийняттям тих чи інших рішень. Якщо є співробітники, у яких підвищений ризик захворіти, вони в жодному разі не повинні виходити в офіс. До таких співробітників можна віднести людей віком від 60 років, людей з ішемічною хворобою серця, ожирінням або іншими хронічними захворюваннями. Також треба врахувати, чи є у співробітників офісу вдома люди із зазначених груп ризику.

Комаровський також наголосив, що в офісі має бути щонайменше 8 кв. м на одного співробітника. Між столами має бути відстань понад два метри.

Нагадаємо, раніше Євген Комаровський виступив за послаблення карантину та відкриття шкіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ