Today.ua

Порошенко звільнив посла України в Узбекистані

Президент України Петро Порошенко звільнив надзвичайного і повноважного посла України в Республіці Узбекистан Савченко Юрія Васильовича. Про це йдеться в указі глави держави № 70/2019, текст якого оприлюднено на офіційному сайті президента.

"Звільнити Савченка Юрія Васильовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Узбекистан", - йдеться в тексті указу.

Відповідний указ було підписано вчора, 12 березня.

Юрій Савченко перебуває на дипломатичній службі з 1976 року.

З 27 серпня 2003 року - заступник начальника Управління міжнародного співробітництва, міждержавних відносин та зовнішньоекономічної політики Департаменту економічної політики Секретаріату Кабінету міністрів України, завідувач сектором міждержавних відносин.

Працював першим заступником начальника Управління зовнішньоекономічної політики та міжнародних відносин Кабміну, має дипломатичний ранг радника першого класу та третій ранг державного службовця.

В Швейцарії був радником Посольства України, а деякий час - тимчасовим повіреним у справах України у Швейцарській Конфедерації.

Начальником Управління зовнішньоекономічної політики та міжнародного співробітництва був призначений 3 лютого 2009 року.

8 червня 2010 року Савченко був призначений директором Бюро зовнішньоекономічної політики Кабінету міністрів України.

З 22 грудня 2010 року займав посаду надзвичайного і повноважного посла України в Узбекистані.

Нагадаємо, 11 березня на 72-му році життя помер український дипломат, колишній посол України в США, народний депутат України Верховної Ради II скликання Антон Бутейко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ