Today.ua

Порошенко висунув нові умови Зеленському щодо дебатів

У штабі кандидата в президенти Петра Порошенка запропонували провести дебати з Володимиром Зеленським на НСК "Олімпійський" 19 квітня з 16:00 до 18:00 години, після чого взяти участь у дебатах в студії "Суспільного". Про це під час брифінгу заявив речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв.

"У другому турі в законі записано, що в останню п’ятницю перед днем повторного голосування з 20-ї до 21-ї години на «Суспільному» телеканалі мають відбуватися обов’язкові дебати між кандидатами. Закон, звичайно, не передбачає… тобто є норма — немає санкцій за порушення. Але законослухняні громадяни, особливо кандидати у президенти, зобов’язані дотримуватись закону завжди, а не тільки тоді, коли за його порушення передбачене якесь покарання", — зауважив Медведєв.

У Порошенка додали, що з 18:00 до 20:00 у кандидатів в президенти саме буде час на дорогу та підготовку до дебатів у телестудії.

"Що стосується дебатів на стадіоні, то це вже наш компроміс, наш жест доброї волі до кандидата, який уникає дебатів на «Суспільному» і наша відповідь на суспільний запит. Тому що як би Зеленський не уникав дебатів з Порошенком, люди хочуть ці дебати, цю дискусію почути", — наголосив речник штабу Порошенка.

Нагадаємо, Петро Порошенко запрошував Володимира Зеленського прийти 15 квітня у студію програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV для спілкування, куди їх обох запросили. Зеленський відхилив пропозицію Порошенка, а відправивши замість себе на ефір радника свого виборчого штабу, екс-міністра фінансів Олександра Данилюка.

Раніше у штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського одноосібні "дебати" за участю Петра Порошенка 14 квітня на НСК “Олімпійському” назвали його агітаційним мітингом.

Today.ua повідомляв, що 19 квітня, з 20:00 до 21:00 години, згідно з законом, у Національній Громадській телерадіокомпанії України повинні відбутися дебати між кандидатами на пост президента — шоуменом Володимиром Зеленським та чинним главою держави Петром Порошенком. Якщо жоден з кандидатів не з’явиться в студію – “Суспільне” буде показувати документальний фільм “Амстердам” з циклу “Дивовижні міста світу” з біжучим рядком “Вибачте, кандидати на пост Президента України не з’явилися у студію для участі в теледебатах”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ