Today.ua

Порошенко впевнений у своїй перемозі, але пообіцяв визнати будь-який результат виборів

Президент України Петро Порошенко заявив, що визнає будь-який результат виборів, які відбудуться в Україні у неділю, 31 березня. Про це глава держава сказав в ефірі одного з телеканалів, повідомляє прес-служба АП.

"Я готовий визнати перемогу українського народу, тому що чесні вибори - це перемога українського народу, хто б не переміг", - наголосив Порошенко.

У той же час діючий президент підкреслив, що він упевнений у своїй перемозі.

Окрім того, Порошенко запевнив, що докладатиме максимум зусиль, щоб вибори пройшли вільно та чесно, без насилля.

За його словами, буде абсолютно чітка вимога до правоохоронних органів захистити вибори, жорстко реагувати на спроби підкупу виборців та не дати пролитися крові.

Порошенко наголосив, що екстремісти та ультрарадикали намагаються залякати людей і зірвати вибори, бажаючи, щоб була порушена монополія влади на застосування сили.

Розуміючи, що їх проросійські представники вибори не виграють, вони можуть спрямувати свої зусилля на зрив виборів, зробив припущення президент, запевнивши, що зі свого боку зробить усе для захисту конституційних прав і свобод громадян.

"Зберегти єдність українського народу, зберегти довіру українських громадян до результатів голосування, зберегти і не дати можливість зсередини підірвати стабільність, дестабілізувати ситуацію, бо це буде поразка всіх українців і виграш Путіна. Переконаний, що ми цього не допустимо", - резюмував президент.

Нагадаємо, вуличні заворушення та під час зустрічей виборців з кандидатами Петро Порошенко розцінює, як загрозу проведення виборів в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ