Today.ua

Порошенко визнав, що допустив дві основні помилки, - Каленюк

У суботу, 6 квітня, під час зустрічі з представниками громадських організацій Президент України Петро Порошенко, який балотується на другий термін, визнав, що його головними помилками в останні роки були кадри і комунікації. Про це повідомила у "Фейсбуці" виконавчий директор Центру протидії корупції Дар'я Каленюк.

На зустріч, яка тривала близько двох годин, були запрошені двадцять представників громадських організацій.

Каленюк також розповіла, що Петро Порошенко підтримує необхідність перезавантаження Національного агентства з питань протидії корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Разом з тим Порошенко підтримує діяльність директора Національного антикорррупционного бюро Артема Ситника, хоча "має питання до роботи органу".

"Обговорювали також кадрові питання щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія) Семочка і (першого заступника голови СБУ Павла) Демчини. Президент розуміє токсичність цих людей на їх посадах. Я сподіваюся, що вони полетять з посад найближчим часом. Ну хоча б хтось один з них ще до виборів", – додала Каленюк.

Виконавчий директор Центру протидії корупції зазначила, що це був реальний діалог. Президент Петро Порошенко визнав, що такі зустрічі і відверта комунікація з громадськими організаціями повинні були відбуватися раніше.

Нагадаємо,  медцентр Eurolab, в якому кандидат у президенти Володимир Зеленський здавав аналізи, жорстоко поплатився, опублікувавши запрошення до чинного глави держави Петра Порошенка скористатися їх послугами. У документі Eurolab користувачі “Фейсбуку” виявили ряд орфографічних помилок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ