Today.ua

Порошенко розповів, за яких умов Коломойському повернуть ПриватБанк

Президент Петро Порошенко припустив, що бізнесменові Ігорю Коломойському повернуть ПриватБанк за його підтримку на президентських виборах. За словами глави держави, якщо націоналізацію ПриватБанку буде скасовано, це викличе кризу у відносинах України з міжнародними фінансовими організаціями, а також падіння гривні і "нову економічну кризу". Про це Порошенко заявив у своєму штабі після оголошення результатів екзит-полів.

"Наша команда планує захищати стабільність фінансово-банківської системи, оскільки очевидно, що з Коломойським планують розрахуватися за підтримку на виборах поверненням ПриватБанку. Скасування його націоналізації створить ризики для десятків мільйонів вкладників, українців. І ми будемо захищати десятки мільйонів українців", – повідомив Порошенко.

При цьому, Порошенко заявив, що його команда буде захищати стабільність фінансово-банківської системи, щоб захистити вкладників ПриватБанку

В суботу, 20 квітня, Печерський районний суд Києва прийняв рішення про розірвання договору особистої поруки Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування ПриватБанку, одержаними до входження держави в капітал. Фактично Ігор Коломойський взяв на себе особисті зобов'язання по погашенню заборгованості банку перед НБУ, яка на сьогодні становить 9,2 млрд гривень.

Раніше Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Ігор Коломойський зажадав компенсацію в 2 млрд доларів, а саму націоналізацію назвав пограбуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ