Today.ua

Порошенко подасть до суду на телеканал “1+1“ Коломойського

Президент України Петро Порошенко має намір подати в суд на "1+1" у зв'язку з поширенням на телеканалі дезінформації і "систематичної брехні". Про це заявив глава фракції "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді Артур Герасимов.

"Петро Порошенко вирішив подати в суд на канал "1+1" за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента", - йдеться в заяві Герасімова, поширеній на офіційному сайті передвиборної кампанії Порошенка.

У штабі Порошенка закликали громадян України ставитися до новин і інших інформаційних продуктів "1+1" з великим застереженням, адже там з'являється "все більше політичних замовлень від власника".

"В останні місяці інформаційна політика одного з українських телевізійних каналів зазнала суттєвих змін ... Йдеться про канал "1+1". Власник цього ЗМІ не витримав випробувань четвертою владою ... Він перетворив канал на знаряддя брудних політичних технологій та чорного піару проти одного з кандидатів в президенти, а саме Петра Порошенка. Ігор Коломойський грубо розтоптав базові принципи вільної журналістики і свободи слова", - йдеться в заяві Герасімова.

Парламентар висловив думку, що Коломойський керується почуттям помсти до держави з огляду на те, що український уряд був змушений націоналізувати ПриватБанк, співвласником якого раніше був олігарх.

"За всяку ціну, не гребуючи найбруднішими методами, він (Коломойський - ред.) прагне не допустити перемоги на президентських виборах Петра Порошенка. І так само, не зупиняючись ні перед чим, підтримує Володимира Зеленського і Юлію Тимошенко", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, раніше Коломойський розповів, ким для нього є Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ