У понеділок, 4 лютого, Президент України Петро Порошенко підписав закон №8450 про "Про інформацію для споживачів про харчові продукти". Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.
У законі затверджені загальні положення та окремі правила щодо маркування харчових продуктів. Також у документі зазначені категорії обов’язкової інформації про харчові продукти і загальні вимоги до маркування.
Крім того, закон передбачає надання споживачам інформації про вміст у харчових продуктах харчових добавок, допоміжних речовин для переробки та інших речовин чи продуктів, які, як свідчать дані проведених наукових досліджень, спричиняють алергічні реакції.
За новими правилами маркування, на етикетках харчових продуктів обов'язково має бути зазначено повний список інгредієнтів, спосіб переробки, приготування, наявність інгридієнтів, які можуть викликати харчову непереносимість (наприклад, лактоза) та координати виробника і телефони, за якими можна уточнити інформацію по продукту.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Нагадаємо, 6 грудня, Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №8450 "Про інформацію для споживачів харчових продуктів".
Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко підписав закон про продовження мораторію на продаж сільгоспземель до 2020 року.