Today.ua

Попалася: У Києві затримали Раїсу Богатирьову

Сьогодні, 27 серпня, в аеропорту «Київ» українські прикордонники затримали Раїсу Богатирьову, колишнього міністр охорони здоров'я і колишнього секретаря РНБО часів Януковича. За даними Держприкордонслужби, Раїса Богатирьова прилетіла з Мінська (Белрусь). Скандальний політик Раїса Богатирьова є фігурантом кримінальної справи. Нагадаємо, Голосіївський суд зобов’язав прокуратуру Києва закрити справу проти Раїси Богатирьової.

Представник Національної поліції Ярослав Тракало підтвердив факт затримання чиновника часів Януковича. Раїса Богатирьова перебуває в поліції.

Раніше проти Раїси Богатирьової було порушено справу за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою. Їй загрожує тюремний строк від семи до дванадцяти років.

За даними слідства, Богатирьова віддала замовлення на придбання заборонених до закупівлі лікарських засобів компанії свого сина.

Екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова перебуває в українському розшуку з жовтня 2014 року. 12 січня 2015 року її оголосили в міжнародний розшук. Але з 12 серпня 2016 року Інтерпол припинив розшукові заходи відносно колишнього глави Міністерства охорони здоров'я України Раїси Богатирьової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ