Помідори - це надзвичайно корисні овочі, у складі яких є безліч вітамінів і корисних речовин. Але в деяких випадках вживання помідорів може нашкодити організму.
За словами медиків, існує цілих 8 категорій людей, яким вживати помідори не варто.
1. Алергія
Алергікам треба з особливою обережністю ставитись до помідорів, як і до інших продуктів. Деяким вживати в їжу томати взагалі категорично заборонено.
2. Жовнчокам'яна хвороба
В помідорах містяться органічні кислоти, які беруть участь в процесах травлення, активізують роботу шлунку, підшлункової залози, посилюють моторну функцію кишечника. Однак при наявності жовчнокам'яної хвороби їсти томати не можна - ситуація може тільки погіршитися. Ці овочі викликають дуже сильний жовчогінний ефект.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
3. Хвороби нирок
Якщо у вас є проблеми із сечостатевою системою, то багато помідорів їсти не можна. Щавлева кислота має негативний вплив на водно-сольовий обмін. Варені і консервовані помідори призводять до зростання каменів в нирках, якщо є така схильність.
4. Хвороби суглобів
Щавлева кислота, яка є в помідорах, викликає сильні болі в суглобах. Якщо людина має проблеми з опорно-руховим апаратом, їсти помідори їй також не бажано.
5. Куріння
Існують дослідження, що довели посилення нікотиновою залежності при вживанні помідорів.
6. Панкреатит
При панкреатиті не можна їсти зелені або недостиглі помідори.
7. Хвороби шлунково-кишкового тракту
При виразці шлунка і гастриті з підвищеною кислотністю захоплюватися помідорами не варто, а в період загострення хвороби потрібно взагалі повністю виключити цей овоч зі свого раціону.
8. Гіпертонія
Гіпертонікам і людям із захворюваннями серцево-судинної системи також не рекомендуються консервовані помідори в солоному і маринованому вигляді.
Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, кому протипоказана квашена капуста.