Сезон полуниці в самому розпалі. Через несприятливі погодні умови вартість ягоди на ринках просто зашкалює. Весняні заморозки знищили врожай, а відсутність сонця не дає ягоді дозрівати вчасно. Можливо, ближче до середини червня ціни на ягоду знизяться. Але не поспішайте купувати першу полуницю на базарах, адже, за словами медиків, вона може бути небезпечною для вашого здоров'я. Давайте дізнаємося, кому краще утриматися і не вживати в їжу полуницю, навіть з домашнього городу.
Людям, схильним до алергій, купувати ранню полуницю небажано. Ягода може викликати сильну реакцію. Особливо її протипоказано вживати дітям до 3 років і вагітним жінкам. Якщо у вас часті болі в суглобах, тоді також варто обмежити вживання полуниці. При гастриті, виразках та інших захворюваннях ШКТ полуниця тільки буде дратувати слизову оболонку за рахунок дрібних кісточок, які знаходяться на її поверхні.
Гіпертонікам, які приймають препарати на основі енаприлу, полуницю краще не їсти. У поєднанні з ліками ягода збільшує навантаження на нирки.
Полуниця також містить у своєму складі щавлеву кислоту, яка в поєднанні з кальцієм утворює нерозчинний оксалат кальцію. Хворим на остеопороз, у яких нестача кальцію в організмі, полуниця може тільки нашкодити, ще більше зменшуючи запаси кальцію в організмі. Щоб цього не сталося, вживайте полуницю разом з йогуртом, кефіром, кислим молоком або цільним молоком. Тоді оксалати кальцію транзитом пройдуть по кишечнику і не зможуть накопичитися в нирках.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Безумовно, полуниця містить багато корисних вітамінів, її склад позитивно впливає на склад крові людини, ягода сприяє виробленню гормону радості дофаміну, підвищує імунний захист організму і зміцнює серцевий м'яз.
Раніше повідомлялося про шкоду черешні для здоров'я, і про те, як правильно вживати її з іншою їжею.