Today.ua

“Подарували шанс на щасливе майбутнє“: Олена Зеленська зустрілась з українцями, які всиновили дітей

Вчора, 30 вересня, в Україні відзначили День усиновлення. З цього приводу дружина президента Володимира Зеленського Олена звернулася до користувачів соцмережі. Перша леді України Олена Зеленська опублікувала фото, на якому вона разом з чоловіком робить селфі з українцями, які прийняли у свої сім'ї дітей з інтернатів та дитбудинків.

"Я хочу подякувати кожній Мамі і кожному Татові, які відкрили свої серця й дали дитині найдорожче в житті – сім’ю. Дякую вам за вашу доброту, небайдужість, людяність, за ваше бажання дарувати любов і змінити життя дитини на краще", - написала вона під фото.

Зеленська також закликала згадувати про дітей, позбавлених батьківського піклування, не лише раз на рік (в День всиновлення), а й завжди пам’ятати, що "десь поруч б’ється маленьке сердечко, яке потребує любові й турботи".

"І навіть невеликий прояв нашої уваги може зробити когось трохи щасливішим", - зазначила Олена Зеленська.

Також вона наголосила, що на оприлюдненому фото – лише декілька з тих 170 тисяч батьків, які подарували дитині з дитячого будинку чи інтернату шанс на щасливе майбутнє.

"Дужа рада, що сьогодні мала змогу подякувати їм особисто", - додала Зеленська.

Нагадаємо, на початку літа тодішня очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що з 2020 року дітей вже не прийматимуть в будинки дитини, адже буде створено всі умови, щоб діти могли повноцінно зростати зі своїми рідними батьками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ