Today.ua

“Північний потік-2“ пустять за новим маршрутом

З'явилися нові подробиці будівництва "Північного потоку-2". Компанія-оператор відкликала свою заявку на прокладку газопроводу «Північний потік-2» через територіальні води Данії. Як заявив глава Nord Stream 2 AG Маттіас Варніг, компанія вважала себе зобов'язаною зробити такий крок, "оскільки за два роки, що минули після подачі заявки, уряд Данії не продемонстрував жодних ознак до прийняття рішення».

Мова йде про основний маршрут газопроводу "Північного потоку-2", який мав бути прокладений південніше від острова Борнхольм.

У повідомленні вказується, що у компанії є ще два альтернативні маршрути, які можуть пройти в міжнародних водах. Обидва маршрути не вимагають отримання дозволу від Данії.

За проектом «Північний потік-2» повинен доставляти газ з Росії в Німеччину за допомогою газопроводу через Балтійське море. Україна, як і низка країн Євросоюзу, переважно східноєвропейських, прибалтійських і скандинавських, а також США виступають проти «Північного потоку-2». Вони відзначають, що проект суто політичний, тому що збільшує залежність Європи від російського газу, і економічно не обґрунтований. Таку позицію підтримує і Європейська комісія, яка у разі прийняття пропонованих змін до директиви зможе певним чином впливати на використання газопроводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ