Медики та дієтологи радять максимально обмежувати в своєму раціоні сіль. Додавання солі у страви призводить до затримання рідини в організмі, через що можна не тільки набрати зайву вагу, а і отримати серйозні проблеми зі здоров'ям.
Фахівці Міністерства охорони здоров'я зазначають, що норма споживання солі без шкоди для здоров'я становить 5 грамів на день (одна чайна ложка). Якщо цю норму значно підвищити, виникає ризик розвитку різних захворювань серцево-судинної системи, які, як правило, пов'язані з високим артеріальним тиском або серцевою недостатністю.
Помірне споживання солі, а також значне зниження її кількості в організмі, за словами медиків, сприяє ефективному лікуванню патології серцево-судинної системи і нирок.
Фахівці також радять обирати йодовану сіль, оскільки в українців масово спостерігається нестача йоду в організмі. Слід також пам'ятати, що сіль в досить великій кількості знаходиться в технологічно оброблених продуктах, тому не перевищувати денну норму солі насправді досить складно. На тлі цього фахівці радять утримуватись від додаткового додавання цієї спеції у страви.
Популярні зараз
Померла актриса Тері Гарр, відома ролями у серіалі “Друзі“ та фільмі “Тутсі“
Олена Зеленська розповіла про знайомство та початок відносин з майбутнім президентом України
У Польщі виник дефіцит працівників: названо вакансії та зарплати для українських біженців
Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, що темний шоколад допомагає нормалізувати тиск.