Today.ua

Під Запоріжжям громадськість затримала руйнівників могил

У середу, 27 березня, правоохоронці Запорізької області отримали два повідомлення від мешканців села Таврійське про те, що невідомі зруйнували п’ять могил на цвинтарі та викрали металеві конструкції з місць поховання. Про це повідомляє відділ комунікацій місцевої поліції.

Поліцейські Оріхівського відділення поліції спільно з членами громадського формування з охорони правопорядку встановили причетних до скоєння злочину.

Зловмисниками виявились раніше судимі місцеві мешканці 1977 та 1979 років народження.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.297 Кримінального кодексу України (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого), що карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, на Микулинецькому кладовищі на Терпопільщині вандали спаплюжили могили двох бійців АТО – Руслана Муляра та Володимира Стаюри.

Раніше повідомлялося, що харківський священик на позашляховику Toyota зруйнував 10 пам’ятників на кладовищі.

Окрім того, у Татарстані в РФ активіст встановив біля будівлі слідчого комітету інсталяцію у вигляді пам'ятника на могилі російського президента Володимира Путіна. За такий "перформанс" чоловіка було заарештовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ