Today.ua

Петро Порошенко сильно схуд і помолодшав на кілька десятків років: що стоїть за змінами зовнішності п'ятого президента

Петро Порошенко схуд і помолодшав років на двадцять. Це зауважують усі, кому довелося бачити п'ятого президента останнім часом. Всі відзначають разючі зміни, що відбулися з його зовнішністю з березня по липень нинішнього року. Що ж стоїть за такими змінами зовнішності 54-річного політика?

"Модним хлопцем" Петра Порошенка ніколи не можна було назвати. Він був увесь занурений в свій бізнес і політику. При цьому на турботу про зовнішність чи то часу бракувало, чи то він взагалі не думав про це. І хто знає, якби не його оглушливий програш на президентських виборах, то можливо, таким би він і залишився: розповнілим старіючим політиком у мішкуватих костюмах. Однак поразка на виборах, очевидно, змусило його шукати нові шляхи до сердець електорату. А можливо, і організм став подавати тривожні сигнали про те, що пора подбати про здоров'я.

Як вдалося з'ясувати журналістам strana, Петро Порошенко в березні на тиждень злітав в Іспанію. Причому він летів туди ще до карантину, 8 березня, а повертався чартерним рейсом 15 березня - вже після того, як карантин був оголошений в Україні. Як з'ясувалося, цього разу екс-гарант літав не на відпочинок, а на лікування. В одній із кращих європейських клінік, розташованій неподалік від середземноморського узбережжя, він пройшов семиденний курс детоксикації. Звичайно, за сім днів він настільки схуднути не міг би, однак процес скидання ваги і правильного обміну речовин був запущений, і в травні країна побачила оновленого Порошенка.

Однак ще тоді, у травні, на його обличчі були присутні очевидні ознаки старіння і швидкої втрати ваги: шкіра подекуди обвисла і контур обличчя поплив.

Порошенко до втручання косметологів

І ось днями в ефірі "Свобода слова", який відбувся 6 липня, з'явилася оновлена "версія" Порошенка: помітно помолоділий Петро Олексійович справив фурор своєю зовнішністю.

Видання focus звернулося до фахівців-косметологів, аби ті пояснили, що відбувається з зовнішністю Порошенка, і чи було там втручання пластичного хірурга.

"Було виконано кілька пластичних операцій. Такі разючі зміни не можуть бути наслідком тільки косметичних процедур", - пояснив пластичний хірург Дмитро Слосер.

На думку фахівця, хірурги попрацювали як над контуром обличчя п'ятого президента, так і, окремо, над його повіками. Про те, що екс-президету була зроблена операція на повіках, свідчить і незначне почервоніння, що збереглося в області повік, а також невелика сльозоточивість. Це є ще однією ознакою нещодавно проведеної корекції повік. До речі, як відзначив фахівець, президент РФ Путін, який останнім часом активно займається "тюнінгом" обличчя, теж не раз був помічений у тому, що під час вуличних виступів "пускає сльозу".

Помолоділий Порошенко

Відповідно до молодої зовнішності змінилися й переваги Порошенка в одязі. На зміну мішкуватим костюмам, якими він намагався приховати зайві кілограми, прийшли обтягуючі трикотажні водолазки, які вигідно підкреслюють фігуру, що стала стрункішою.

Отже цілком очевидно, що політик тепер робить ставку не лише на покоління своїх ровесників і старших людей, але й на тих, хто молодше за нього. А щоби бути з ними на короткій нозі, треба й одягатися так, як одягається їхнє покоління.

При цьому, незважаючи на таку стрімку зміну іміджу і, безумовно, позитивні зміни у зовнішності, Петро Порошенко, як і раніше, значно програє Володимиру Зеленському в симпатіях електорату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ