Today.ua

Перші ягоди: на що варто звернути увагу при купівлі ранньої полуниці

Літо вже майже на порозі, і, звісно, всі ми скучили за свіжими фруктами та ягодами. Зараз на ринках та на полицях магазинів вже можна побачити у продажі ранню полуницю, але важливо знати деякі правила для вибору перших ягід, які не нашкодять здоров'ю.

Перш за все експерти радять звернути увагу на хвостик полуниці. Він повинен легко відриватися і бути зеленого кольору. Якщо ж ви бачите, що хвостики жовтуваті, значить ягода вже несвіжа.

Також не менш важливо звертати увагу на колір полуниці. Стигла ягода завжди має яскраво-червоне забарвлення. Якщо ж ягода темно-червоного кольору - це ознака того, що полуниця зіпсувалася або, що ще гірше, в ній є нітрати. Полуниця світло-рожевого кольору і ягоди із зеленими плямами теж не варто купувати - вони ще не дозріли.

Також треба вибирати не пом'яті ягоди, тому що разом із соком полуниця втрачає всі корисні властивості і смакові якості. Ягоді має бути твердою і неушкодженою.

Опуклі зернятка на полуниці є також свідченням того, що ягода ще не дозріла. У стиглої полуниці насіння знаходиться глибоко в м'якоті. Також у якісної стиглої полуниці яскраво виражений натуральний аромат. Якщо аромат не відчувається, краще не купувати таку полуницю.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, чому молода картопля може бути небезпечною для здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ