Літо вже майже на порозі, і, звісно, всі ми скучили за свіжими фруктами та ягодами. Зараз на ринках та на полицях магазинів вже можна побачити у продажі ранню полуницю, але важливо знати деякі правила для вибору перших ягід, які не нашкодять здоров'ю.
Перш за все експерти радять звернути увагу на хвостик полуниці. Він повинен легко відриватися і бути зеленого кольору. Якщо ж ви бачите, що хвостики жовтуваті, значить ягода вже несвіжа.
Також не менш важливо звертати увагу на колір полуниці. Стигла ягода завжди має яскраво-червоне забарвлення. Якщо ж ягода темно-червоного кольору - це ознака того, що полуниця зіпсувалася або, що ще гірше, в ній є нітрати. Полуниця світло-рожевого кольору і ягоди із зеленими плямами теж не варто купувати - вони ще не дозріли.
Також треба вибирати не пом'яті ягоди, тому що разом із соком полуниця втрачає всі корисні властивості і смакові якості. Ягоді має бути твердою і неушкодженою.
Опуклі зернятка на полуниці є також свідченням того, що ягода ще не дозріла. У стиглої полуниці насіння знаходиться глибоко в м'якоті. Також у якісної стиглої полуниці яскраво виражений натуральний аромат. Якщо аромат не відчувається, краще не купувати таку полуницю.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, чому молода картопля може бути небезпечною для здоров’я.