Фарш для котлет можна приготувати різними способами, однак є деякі секрети, як зробити страву максимально смачною. Справа в тому, що більшість господинь припускаються однакових помилок, які призводять до того, що котлети можуть підгоріти, а смак м'яса в них зовсім не відчувається.
Так, за словами відомих кулінарів, одні овочі перебивають смак м'яса, а інші - висушують котлети.
Радянські стереотипи приготування котлет і досі можна зустріти в безлічі рецептів, однак пора від них відмовлятись.
Наприклад, цибулю сучасні кулінари взагалі радять не класти у фарш для котлет, тому що надто різкий смак цього овоча перебиває смак м'яса. А те, що цибуля нібито додає котлетам соковитості, кухарі називають міфом.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Також у фарш часто додають хліб, який стає причиною появи чорної скоринки у котлет, а не золотистої, як було задумано початково.
"У приготуванні котлет варто пам'ятати один момент: все, що має сильний смак і запах - класти не можна! Які це тоді котлети, а як же смак м'яса? Не зіпсують страву, збільшать в обсягах і зроблять соковитою - це капуста, зелень, кабачок, морква і картопля. Якщо кожного з цих овочів додати потроху - буде бажаний результат, як по вигляду, так до смаку і аромату", - розповів кухар з 43-річним стажем роботи в ресторанах Петербурга.
Крім того, кулінар наголосив, що і яйця ніяк не впливають на якість котлет, тому їх теж класти у фарш не треба.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати рибні котлети в духовці.