Today.ua

ПриватБанк запустив сервіс для розрахунку пенсії: покрокова інструкція

Стало відомо, що ПриватБанк запустив «Соціальний кабінет», де можна через Приват24 розрахувати розмір майбутньої пенсії, дізнатися про необхідні документи, подати заяви.

В Україні деякі пенсіонери часто відчувають сумнів у тому, чи правильно їм розраховують пенсію. У той же час самостійно розрахувати виплати вони не можуть через складні законодавчі нюанси. Між тим такий розрахунок не представляє великих труднощів, повідомили у ПриватБанку.

Нагадаємо, розмір пенсійних виплат визначається статтею 27 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». Для розрахунку пенсії враховується три основних складових: показник середньої зарплата по країні, коефіцієнт страхового стажу, індивідуальний коефіцієнт зарплати.

Фахівці ПриватБанк підкреслили, що скористатися калькулятором Приват24 можуть тільки ті, у кого є не менше 60 місяців страхового стажу з 2000 року. Крім того, розробники звертають увагу на те, що на розмір пенсії впливає безліч факторів, і використовуються ними розрахунки дещо спрощено. За допомогою «Соціального кабінету» клієнти банку можуть уточнити перелік необхідних документів для призначення пенсії.

Знайти «Соціальний кабінет» у Приват24 буде легко. Серед верхніх вкладок він позначений значком Герба України. Клікнувши на цю іконку, ви потрапляєте в сам кабінет, який розділений на дві частини: пенсійне обслуговування та соціальне обслуговування.

Відзначається, що ця частка, в свою чергу, також розділена на два блоки: для працюючих осіб та пенсіонерів. Для працюючих тут є дані про те, які папери знадобляться для оформлення пенсії – пункт меню «Документи, необхідні для призначення пенсії». Натиснувши на нього ви отримаєте розгорнуту довідку.

Для працюючих громадян України заплановано ще дві послуги: «розрахунок майбутньої пенсії» та «заява на виплату пенсії».

ПриватБанк створив для пенсіонерів у кабінеті Приват24 меню з трьох пунктів: моя пенсія, заява на виплату пенсії, інформація про перерахунок пенсії.

Нагадаємо, з жовтня в Україні підвищили вимоги до наявності мінімального трудового стажу. Тепер, щоб вийти на заслужену пенсію, потрібно відпрацювати не менше 26 років. Тим громадянам, кому не вистачає стажу, будуть платити мінімалку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ