Паски на Великдень: яке борошно найкраще підійде для святкової випічки

Автор: Оксана Житнюк

Вже в цю неділю, 19 квітня, православні християни будуть відзначати Великдень, тому вже зараз українські господині активно готуються до одного з найголовніших релігійних свят. Якщо ви досі не напекли пасочок, ми розповімо, яке борошно краще за все використовувати для святкової випічки.

Паски на Великдень: яке борошно найкраще підійде для святкової випічки - today.ua

Так, дієтолог Олена Юдіна порадила спробувати приготувати корисні та низькокалорійні паски з цільнозернового борошна.

В такому борошні збережена і оболонка (висівки), і зародкове зерно (ядро) - тобто всі складові частини зерна. В звичайному борошні цього немає, через що воно вважається не таким корисним.

Справа в тому, що майже всі вітаміни і мінерали в зерні концентруються саме в оболонці - в тих самих висівках і алейроновому шарі, які видаляються при підготовці до помелу.

Популярні зараз

Літнім українцям дали менше двох тижнів на оновлення даних у ПФУ, далі припиняють виплату пенсії

Зеленський відповів Путіну на пропозицію про переговори на умовах РФ

Сьогодні світло можуть вимкнути вже з 8-ї ранку: розроблено новий графік відключень електроенергії

В Україні можна отримати штраф за використання генератора: названо причину

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Однак слід зазначити, що у цільнозернового борошна є і недоліки. Перш за все мова йде про його здатність подразнювати слизову оболонку шлунка і кишківника через високий вміст клітковини. Людям з гастритом або холециститом краще не вживати страви з такого борошна.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як посвятити паски вдома.