Вже в цю неділю, 19 квітня, православні християни будуть відзначати Великдень, тому вже зараз українські господині активно готуються до одного з найголовніших релігійних свят. Якщо ви досі не напекли пасочок, ми розповімо, яке борошно краще за все використовувати для святкової випічки.
![Паски на Великдень: яке борошно найкраще підійде для святкової випічки Паски на Великдень: яке борошно найкраще підійде для святкової випічки - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2020/04/22-30-768x513.jpg)
Так, дієтолог Олена Юдіна порадила спробувати приготувати корисні та низькокалорійні паски з цільнозернового борошна.
В такому борошні збережена і оболонка (висівки), і зародкове зерно (ядро) - тобто всі складові частини зерна. В звичайному борошні цього немає, через що воно вважається не таким корисним.
Справа в тому, що майже всі вітаміни і мінерали в зерні концентруються саме в оболонці - в тих самих висівках і алейроновому шарі, які видаляються при підготовці до помелу.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, через які Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
Однак слід зазначити, що у цільнозернового борошна є і недоліки. Перш за все мова йде про його здатність подразнювати слизову оболонку шлунка і кишківника через високий вміст клітковини. Людям з гастритом або холециститом краще не вживати страви з такого борошна.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як посвятити паски вдома.