Вже в цю неділю, 19 квітня, православні християни будуть відзначати Великдень, тому вже зараз українські господині активно готуються до одного з найголовніших релігійних свят. Якщо ви досі не напекли пасочок, ми розповімо, яке борошно краще за все використовувати для святкової випічки.
Так, дієтолог Олена Юдіна порадила спробувати приготувати корисні та низькокалорійні паски з цільнозернового борошна.
В такому борошні збережена і оболонка (висівки), і зародкове зерно (ядро) - тобто всі складові частини зерна. В звичайному борошні цього немає, через що воно вважається не таким корисним.
Справа в тому, що майже всі вітаміни і мінерали в зерні концентруються саме в оболонці - в тих самих висівках і алейроновому шарі, які видаляються при підготовці до помелу.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Однак слід зазначити, що у цільнозернового борошна є і недоліки. Перш за все мова йде про його здатність подразнювати слизову оболонку шлунка і кишківника через високий вміст клітковини. Людям з гастритом або холециститом краще не вживати страви з такого борошна.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як посвятити паски вдома.