Today.ua

“Опоблоковців“ Вілкула та Колєсникова відпустили на поруки

Колишніх народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєсникова суд відпустив на поруки. Обох політиків підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Відповідне рішення прийняв Жовтневий суд Дніпра. При цьому прокуратура просила взяти під арешт обох колишніх нардепів.

Слід зазначити, що засідання суду було раптово призначено напередодні ввечері, і інформація щодо дати і часу приховувалася від ЗМІ.

Раніше повідомлялось, що прокуратура оголосила підозру у злочинах колишнім нардепам від "Опоблоку" ще 5 вересня, не називаючи імен осіб. Проте відомо, що йшлося саме про Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Вілкулу закидають зловживання владою, що спричинило державі багатомільйонні збитки. В прокуратурі повідомляють, що на посаді голови Дніпропетровської обладміністрації Вілкул надавав сільськогосподарські землі гірничо-збагачувальним комбінатам.

Колєснікову, який згодом очолив Дніпропетровську область, теж закидають спричинення збитків державі на сумму понад 16 млн грн. Він дозволив приватизацію будівель науково-дослідного підприємства, яке займалося оснащенням оборонного комплексу. Зокрема, виробляло стволи реактивних систем залпового вогню "Град", "Смерч" та "Ураган".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ