Today.ua

Вчені назвали корисні властивості цибулі

Цибуля - один з найкорисніших продуктів, і всі ми з дитинства пам'ятаємо, що саме цибуля та часник здатні подолати застуду. Однак це далеко не єдині позитивні властивості цибулі. Вчені з Японії і Франції довели, що цей овоч допомагає очищати і навіть омолоджувати клітини головного мозку.

Фахівці наголосили, що подібний вплив на мозок благотворно впливає на розумові здібності людини. Зокрема, покращується пам'ять, налагоджується емоційний фон.

Цибуля може впливати на мозок завдяки активним сірчаним сполукам, які в ній містяться. При потраплянні разом з кров'ю в клітини мозку дані речовини очищають їх, завдяки чому і виникає омолоджувальний ефект.

Також в ефірній олії цибулі міститься фітонциди, які мають потужну антибактеріальну дію. Завдяки цим речовинам за лічені секунди гинуть багато видів бактерій і грибів, тому користь цибулі буде особливо цінною для тих, хто часто страждає на різні захворювання.

Нагадаємо, раніше фахівці розповіли про цибулеву дієту, яка допоможе скинути 8 кг за 7 днів. В рамках дієти протягом тижня потрібно вживати спеціальний суп, головним компонентом якого є цибуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ