Today.ua

Огірки можуть бути небезпечними: кому слід відмовитись від популярного овоча

Огірки - один з найпопулярніших овочів, з якого роблять свіжі вітамінні салати, маринують та навіть використовують в якості косметичного засобу. Але не всі знають, що попри безліч корисних властивостей огірки можуть бути небезпечними.

Зокрема, існує низка протипоказань, коли від огірків краще відмовитися.

Медики попереджають, що свіжі огірки не рекомендується вживати при загостренні виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, при гострих і хронічних гастритах, ентероколітах, при початковій стадії захворювання на кір.

Що ж стосується солоних і маринованих огірків, їх не слід вживати при шлунково-кишкових захворюваннях, атеросклерозі, пороках серця, гіпертонії, захворюваннях нирок (при гострому і хронічному нефриті, пієлонефриті), хворобах печінки (гепатиті, холециститі, дискінезії жовчних проток) та підшлункової залози. Крім того, на думку деяких лікарів, краще не вживати такі продукти і в період вагітності.

Крім того, купуючи свіжі огірки, звертайте увагу на сезонність цього овоча. Якщо вони з'явились на полицях магазину надто рано та заявлені як вітчизняні, є вірогідність, що в них багато нітратів, завдяки чому вони так швидко дозріли.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, чому салат з огірків і помідорів може нашкодити здоров’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ